Spartan Race Kubínska Hoľa časť 1.

Pekný deň priatelia,

všetci zainteresovaní vedia, o čom bol tento víkend. Tí čo nie, práve zistia. Konal sa totiž Spartan Race trifecta víkend u nás na Slovensku, konkrétne v stredisku Kubínska Hoľa. Za dva dni, všetky TRI hlavné úroovne tohto preteku – Beast, Super a Sprint, pričom ak ste dokončili všetky tri preteky, získali ste extra medailu trifecta víkend.

Víkend začal už v piatok, kedy sme spolu s Lenkou, Simou a Dannym cestovali do Kubína, kde sme boli ubytovaní v úžasnej chatke (Chata Manco) asi 200 m od štartu pretekov. Starší ujo, veľmi príjemný nám poukazoval čo všetko v chatke nájdeme (našli sme tam naozaj všetko, chata je plne vybavená, jediné čo nám chýbalo boli uteráky, ale tie sme si našťastie vzali z domu).

https://www.megaubytovanie.sk/chata-manco

Ujo nás ešte upozornil, aby sme nenechávali jedlo vonku, lebo sa v okolí môžu zatúlať aj medvede.  Ešte pred ubytovaním sme stihli urobiť veľký nákup v Lidli, posmiať sa na incidente, kedy mi volal pán Manco že kedy dojdeme, pričom som sa mu do telefónu ohlásil ,,Ahoj maminka, či kto vlastne si“ lebo volané číslo bolo podobné tomu aké má mamka a dáko som bol celý dopletený haha. Večer sme zavŕšili pokrom pri krbe.

Na začiatok chcem veľmi poďakovať mojej priateľke Lenke, ktorá so mnou už ďalší rok chodí na všetky Spartany, podporuje ma, čaká ma v cieli, pri prekážkach, povzbudzuje ma, máva mi, pomáha pri príprave na preteky a pri regenerácii po nich. Si úžasná, veľmi si ťa vážim, ďakujem za všetko a Ľúbim ťa. Teším sa na ďalšie spoločné dobrodružstvá.

Taktiež chcem poďakovať za tento víkend aj Dannymu a Sim, že boli s nami, natočili pár super záberov, taktiež ma povzbudzovali popri trati a po pretekoch. Dúfam že sa vám víkend páčil.

Sobota

V sobotu sa bežal najťažší zo základných stupňov Spartan Race a to Beast. Ako zvyčajne som štartoval vo vlne AGE GROUP a to v čase 7:30. Registrácia ako vždy na Spartane prebehla hladko a rýchlo a už som sa mohol prezúvať do mojich all terrainov. Na prsty mi Lenka pomohla nalepiť protišmykové pásky a už som sa ocitol v koridore štartu. Štart bol ako stále do kopca, no asi po 100 metroch sme zabočili späť a zamierili do lesa. Celá trať obsahovala celkom dosť bežeckých a dlhších častí, no striedali sa výstupy na kopec a zbehy dole. Výbeh hore, zbeh dole, následne výbeh ešte vyššie a znova dole a takto dokolečka až sme sa dostali navrchol a odtiaľ sa už šlo postupne až k finishu. Na nádherné výhľady sa tešil každý, kto Kubínsku Hoľu absolvoval už minulý rok. Čučoriedky, maliny a jahôdky popri trati nás taktiež znova čakali. Celkovo trať bola dosť nebezpečná, strmé zbehy, kamienky, šmýkalo sa semtam, obzvlášť keď poprchávalo. Každopádne ale pecka!

Čo sa prekážok týka, pribudlo pár nových vecí, kombinácie a jednoduché prekážky o niečo sťaželi. Sandbag spolu s ťahaním kovových platní tzv. tractor pull, A monkey bar, ktorý bol o niečo vyšší a rozloženie tyčí bolo trošku ďalej a vyššie ako zvyčajne načo som doplatil a dal si prvých 30. Ťahanie vreca na kladke, Herkules, bol vzhľadom na úroveň preteku taktiež brutál ťažký, o fúriku s dvoma vreciami ani nehovorím, tam som stratil asi min.10 minút… Plazenie pod drôtom v bahne do kopca pobavilo a následný kúpeľ v jazere kde sa plávalo nás blata zbavil a dobre osviežil. Samostatný sandbag bol celkom ľahký oproti Koutám v Česku, aspoň že tak. Čo celkom dalo zabrať krížom bola nová prekážka atlas carry, kedy bolo potrebné zo zeme zdvihnúť ťažkú kamennú guľu, odniesť ju asi 15m, položiť, spraviť 5 angličákov a guľu rovnakým spôsobom na rukách dopraviť naspäť. Samo o sebe by to bolo fajn, keby asi 2 metre od toho nás nečakalo nosenie vedra so štrkom. Chválabohu okruh nebol veľký, no kríže na padrť… Multirig bol zložený z kruhov a lán (super že tam už tú hrubú hlúpu tyč na začiatok nedávajú…) pričom ale výška jednotlivých kruhov a lán bola rôzna, čiže hneď z prvého kruhu ste sa museli dosť vysoko vyzdvihnúť na ďalší.  Za tým nás čakala lezecká stena, to mi už ide dobre oproti minulému roku. Na konci preteku nás čakala nástraha na ktorú každý netrpezlivo myslel počas preteku. Twister. Kovová rúra lemovaná dookola úchytmi, pričom pri zdolávaní prekážky sa rúra postupne každým úchytom pretočí. Niektorí pretekári s tým nemali problém, iní boli zase bez šance, ešte že na zemi bolo seno, čiže dopad bol mäkký. 30 burpees. Už sme boli v cieli skoro, no pár prekážok skoro jednoduchých nás čakalo. Memory test, kedy kód XAPRčosi som zamenil na XPRčosi a bolo z toho 30. Za tým oštep som hodil do medzery medzi trupom (senom) a hlavou, kde aj ostal, no rozhodcovia sa zhodli ( i keď nepresvedčivo) na ďalších 30. Nenamietal som, hoc som vedel, že neprijateľovi by sa to zapichlo rovno do krku haha. Pneumatika, schody do Sparty a 1/3 víkendu dokončená.

Bol som hotový, zničený, fyzicky v mačke,ruky horeli (pľuzgier znova pod prsteníkom) ale stálo to za to.

O druhom dni víkendu sa dočítate v ďalšom článku !!!

 

1 komentár k “Spartan Race Kubínska Hoľa časť 1.”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *